Jordaanse woenstijn

De Wadi Rum woestijn in Jordanië is de ideale plek om tot nieuwe inzichten te komen die je professioneel en dagelijks leven fundamenteel een andere wending kunnen geven.

De expeditie

Wadi Rum is een rotswoestijn en de wandeltrajecten lopen zowel op een stevige ondergrond als door het mulle zand. Af en toe klauter je eens op en tussen de rotspartijen. We wandelen zo'n 5u per dag. De expeditie is uitermate geschikt om even afstand te nemen van de waan van de dag, en op een diepere laag te verbinden met je persoonlijk verhaal.

Dag 1

We kiezen voor een rechtstreekse vlucht naar Amman. Na aankomst rijden we in ca. 4 uur naar Wadi Rum. Daar bevindt zich het hoofdkwartier van de Desert Patrol die in vroegere tijden over de stammenvrede waakte en zich verplaatste per kameel.


Na de registratie rijden we Wadi Rum binnen, een natuur- en cultuurgebied van 74.000 hectare in het zuiden van Jordanië vlak bij de grens met Saoedi-Arabië. Het is een door Unesco beschermd gebied. De rotstekeningen, inscripties en archeologische overblijfselen getuigen van 12.000 jaar menselijke bewoning en interactie met de natuurlijke omgeving.

We slapen nog dezelfde dag voor het eerst in de woestijn, onder een fenomenale sterrenhemel en genieten van de warmte van het kampvuur.

Dag 2 - 4

Drie heerlijke dagen lang trekken we te voet door deze intrigerende woestijn. Elke ochtend, middag en avond is er een groepsmoment waar we samen rond het vuur ervaringen en verhalen delen.

Je krijgt ook een boekje dat dienst doet als je persoonlijke reisgids. Het bevat inspiratiemateriaal om je eigen verhaal tijdens de expeditie scherper in beeld en taal te zetten.

Overdag wandelen we over een mooi stuk van de Khasch Ridge, een bergkam die Wadi Rum van oost naar west doorkruist. We trekken door de Wadi Noghra naar Wadi Saabit, een afgelegen plaats die zelden wordt bezocht door toeristen.

Tijdens heel de dag is er veel ruimte voor individuele reflectie. En de mogelijkheid voor individuele koppelmomenten met de coach.


Het is deugddoend om enkele dagen op het ritme van de Bedoeïenen te leven en te genieten van de stilte en de schoonheid. De woestijn is dé plaats bij uitstek om op verhaal te komen.

Dag 5

Het woestijnavontuur loopt ten einde.

Na de lunch wordt de jeep ingeladen en begint onze terugtocht naar de bewoonde wereld. Daar spoelen we het zand van ons af in een plaatselijke hamman. In de vooravond vliegen we vanuit Amman terug naar Brussel.

Praktisch

In de woestijn draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt vervoerd met jeeps.
We slapen in een tent (of in open lucht) op plaatsen die door de Bedoeïenen worden uitgekozen. Er zijn geen sanitaire voorzieningen. Een warme slaapzak is een must.
Tijdens ons verblijf in de woestijn wordt er fantastisch lekker gekookt. Naast een lokale kok reist er ook een lokale gids met ons mee.
Onze reispartner