9 DAGEN

MAROKKAANSE SAHARA,

5/3 TEM 13/3

>> Persoonlijke ontwikkeling en groei
>> Sterker persoonlijk leiderschap

>> Reset

>> Deconnecteren
>> Route naar je innerlijk kompas

DE HELD WORDEN IN JE EIGEN VERHAAL

Meld je aan voor een kennismaking via Zoom op 30/11, of contacteer me voor een telefoongesprek.

5 maart - 13 maart

Op pad met je unieke verhaal

Wij geloven dat iedere mens een leider is over zijn eigen leven 


Expeditie Leiderschap wil je gids zijn op je reis naar meer authentieke kracht en vrijheid. Verhalen, de natuur en je eigen intuïtie vormen de rode draad van onze ontwikkelingstochten. Dit alles met een duidelijke intentie: je doen groeien en je volle potentieel activeren. 

DEZE EXPEDITIE IS GEEN KLASSIEK PROGRAMMA

Geen theorie

Geen processen en modellen
100% ervaringsgericht

JIJ ALS HELD IN JE EIGEN VERHAAL

Antoine de Saint-Exupéry, de schrijver van De Kleine Prins, schreef ooit: "Ik heb altijd van de woestijn gehouden. Je zet je op een zandduin. Je ziet niets. Je verwacht niets. En toch, in stilte straalt er iets."


De Marokkaanse Sahara... dat is enkele dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte en de eindeloze sterrenhemels. Het is een transformerende ervaring die ook na je reis zal doorwerken in alles wat je doet, in het allerkleinste en in het allergrootste.

MAGIE VAN DE WOESTIJN

De woestijn is een mooie metafoor van het leven. Je kan niet anders dan je eraan overgeven.

In het zuiden van Marokko, waar rotsachtige bergruggen overgaan in de amberkleurige duinen van de Sahara, maken we - in het gezelschap van dromedarissen en hun drijvers - een meerdaagse trektocht in de Erg Chegaga: enkele dagen pure woestijn, omringd door een indrukwekkende stilte, de eindeloze sterrenhemels.

Deze expeditie is geschikt voor iedereen met een normale conditie en een positieve ingesteldheid. Een tocht door de sahara betekent tijdelijk afzien van luxe en comfort, maar de bijzondere ervaring compenseert dat ruimschoots! Het gaat om een doorgaande trekking waarbij ca. 5 uur per dag gewandeld wordt over overwegend vlak terrein. Tijdens de wandelingen wordt de bagage door kamelen gedragen. Je draagt enkel je dagrugzakje.

Programma

Elke stap van je reis wordt gecombineerd met reflectievragen die je persoonlijk verhaal zichtbaar maken, en zorgen voor krachtige inzichten. We gebruiken hiervoor het model van 'the Hero's Journey'. Meer over het programma.

Elke ochtend is er een inspiratiemoment. De dag ontwaakt en krijgt kleur. 's middag en 's avonds zijn er terug groepsmomenten waar we samen ervaringen en verhalen delen. Tussendoor is er veel ruimte tot reflectie en verstilling. 

Je krijgt ook een boekje dat dienst doet als je persoonlijke reisgids. Het bevat inspiratiemateriaal om je eigen verhaal tijdens de expeditie scherper in beeld en taal te zetten.

"Prachtige natuur, eindeloze uitzichten én lekker eten (tweemaal per dag warm in de woestijn met verse groenten!) zorgden voor een onvergetelijk avontuur."


"Het gebrek aan comfort neem je er graag bij, want zelf als je wakker wordt doorheen de nacht word je getrakteerd op een sterrenhemel waarvan wij in België enkel kunnen dromen!"

"Fantastische ervaring, zo door de woestijn stappen en 's nachts slapen onder onder de blote sterrenhemel, ver weg van de bewoonde wereld."

ReisroutE

Dag 1-2

Internationale vlucht naar Ouarzazate

Heenreis (aankomst rond middernacht) naar woestijnstad Ouarzazate en transfer naar het logies.


Voorbereiding op de trekking

Een mooie rit van een drietal uur langs de kasba’s en palmentuinen van de Dra-vallei brengt ons naar het startpunt van de trekking. Onderweg houden we halt in Tamnougalt. Deze schilderachtige kasba met zijn labyrint van stegen en binnenplaatsen werd vaak gebruikt als locatie voor historische films. Tamnougalt (‘ontmoetingspunt’) was ooit de hoofdplaats van de onafhankelijke Mezguita-republiek en in de 16de eeuw van groot belang voor het handeldrijven. Het prachtige complex met mooi uitgewerkte bouwwerken, muren en torens getuigt van deze bloeiende periode en is nog zeer authentiek.

Zagora is de laatste 'stad' voor de woestijn begint. De warme kleur van de lemen huizen, de stoffige wegen omzoomd met palmen,... je voelt dat het ritme hier al trager loopt. Vandaar gaat het nog even verder naar Oulad Driss en hier begint de tocht. Goed beschermd tegen de zon en de dieren gepakt en gezakt, lopen we de eindeloze zandwoestijn tegemoet. We slaan voor het eerst onze tenten op in de luwte tussen de zandduinen.


Dag 3-7

We leven op het ritme van de natuur, omringd door een alomtegenwoordige stilte en rust. Niet de klok, maar zon, maan en sterren bepalen de tijd. Niet de mens, maar de natuurelementen hebben de omgeving hier vormgegeven. Af en toe passeren we een kampement of een waterput waar de Berbers zich komen bevoorraden. Het vlakke landschap is van een tijdloze schoonheid en wordt onderbroken door hoge zandduinen (zoals die van Bouguerne en Erg Zahar), de droge bedding van de Draa-rivier, een kleinbergmassief. Als de zon achter de einder is verdwenen, wordt het al snel donker. Maar de duisternis wordt verjaagd door de schittering van duizenden sterren.


Dag 8-9

Vandaag eindigt de tocht waar ze begon, in Ouled Driss, en worden we naar Zagora gebracht, waar we in een lokale hammam het zand laten wegspoelen. Nadien reizen we terug naar Ouarzazate.

Op de laatste dag zijn we vroeg uit de veren voor de terugreis naar Brussel.


PRIJS

De prijs bestaat uit:

>>Basisprijs trekking:
€1.240 (excl btw)
>>Richtprijs vluchten Royal Air Maroc:
€350 à €500 afhankelijk van beschikbaarheid.
Vluchten worden geboekt van zodra de groep gegarandeerd is.

>>Programmaprijs:
€845 (excl btw)

Totaal: €2.435 (excl btw)


Inbegrepen:

Intakegesprek
Opstart van programma tijdens groepskennismaking (2 weken voor vertrek)
Dagelijkse coaching tijdens de trektocht
Opvolggesprek 2 weken na terugkomst

transfers naar woestijn met privévervoer
logies op basis van een éénpersoonskamer (1 nacht Ouarzazate) en -tent (woestijn)
maaltijden en drinkwater tijdens de trekking
gebruik kampeeruitrusting en tenten
diensten van lokale gids en drijvers
huur van kameleninFO & INschrijven

Inschrijvingen lopen tot uiterlijk eind januari 2022. Er is plek voor 8 deelnemers.
Je plek is gereserveerd na betaling van het totale inschrijfbedrag. 

EXPEDITIE BEGELEIDER
Raf Stevens

Ik ben Raf.
Al meer dan 15 jaar begeleid ik professionals in het vormgeven en vertellen van hun authentieke verhaal. Vandaag ligt hierbij mijn focus op authentiek leiderschap en storytelling for leaders. Marketing manager in mijn wilde jaren. Radio deejay in mijn jonge jaren.

Ik ben ook eigenaar & maker bij Achter De Maan Media. Hier ontwikkelen we audioverhalen en ondersteunen we organisaties om hun verhaal tot leven te laten komen. Als narrative coach ondersteun ik professionals en ondernemers om sterker te leiden vanuit de kracht van hun persoonlijke verhaal. Als story adviseur begeleid ik bedrijven en organisaties om hun purpose-driven aanpak om te zetten naar een inspirerend verhaal.

Ik ben auteur van 3 boeken: 'No Story No Fans', 'Sterk Verhalen, Sterke Leiders' en 'Raak: de kracht van je persoonlijke verhaal'.

Onze reispartner