PROGRAMMA


deze expeditie is geen klassiek 'programma'

Expeditie Leiderschap neemt je mee op pad. Letterlijk en figuurlijk.
Naar welk gebied ben jij op weg? Hoe ziet jouw beloofde land eruit?
Kan je taal geven aan je persoonlijk verhaal?

Wat gaan we doen?

VERTRAGEN & VERSTILLEN

VERBINDEN & BETEKENIS GEVEN

LUISTEREN & VERTELLEN

Zeg eens, wie ben JE?

Sinds mensenheugenis vertellen mensen elkaar verhalen. Om te vertellen wie ze zijn, waar ze naar onderweg zijn en vanwaar ze komen. Ze vertellen wat ze meemaken, waaronder ze lijden en waarvan ze dromen. Verhalen bevatten vaak universele wijsheden.

Verhalen verbeelden, verbinden, verblijden, verdiepen. Ze verduidelijken, verenigen, vergemakkelijken, verrassen.  Ze vertalen dat wat ver is naar dingen die ons nabij zijn.

Gaat het over mij?

Ja, het gaat ook over jou. Jezelf onder ogen komen, je eigen stem vinden en persoonlijk leiderschap nemen.

Niet vanuit de mythe van Narcissus. Die was alleen maar bezig met zijn eigen beeld. Niet om verliefd te kunnen worden op je eigen verhaal. Wel om dieper in contact te komen je eigen identiteit. Je kunt pas het verschil maken als je eerst jezelf helpt, hoe cliché dat dat ook klinkt.


Jouw Hero's Journey

Wanneer je op reis gaat in je innerlijke wereld dan is een reisschema geen overbodige luxe. Bij Expeditie Leiderschap zetten we de 'hero's journey' van Joseph Campbell in als reisgids, als inspiratiebron voor jouw tocht. 

100%

BELEVING &

VERBEELDING

Ooit al eens een toekomst gezien zonder beelden? Precies. 

Verbeelding is het venster op een verdere ontwikkeling van jezelf. Wie ben je daar? Hoe ziet dat eruit? Verbeelding wakkert het avontuur aan en maakt nieuwsgierig.

Als jij een nieuwe toekomst wil starten, dan is het belangrijk de juiste woorden te vinden. 


Vanuit mijn ervaring als podcastmaker gaan we ook auditief aan de slag met je verhaal. We nemen het letterlijk op. Om terug te beluisteren. Jezelf horen is een heel verrijkend proces. Op het einde van de tocht krijg je jouw audio-stukjes mee naar huis. Een audio-postkaart die bij herbeluistering je zal bijstaan om je verhaal tot leven te brengen.

Jezelf 'uitspreken' heeft iets kwetsbaar.
In de film 'The King's speech' wordt dat mooi neergezet. De stotterende koning George VI, tegen zijn zin koning geworden omdat zijn broer kiest voor een ander bestaan, moet het volk moet inspreken via een radiotoespraak. 

Oude verhalen en mythes inspireren.
Het wonderlijke verhaal van Parcifal. De jongen die ridder wou worden. Of beter, de jongen die diep van binnen wist dat hij een ridder was en ging uitzoeken hoe hij daarmee verder kon. Eigenlijk willen we allemaal zo'n 'Parcifal-Moment'. Die opening naar het zeker weten wat je met je leven moet doen. Die openbaring. Ridder worden. Gedurfde ondernemer worden. Authentiek leider, strijder, groot mens worden. Dat weten, plotsklaps.

Deze en vele andere inspirerende verhalen komen tijdens Expeditie Leiderschap voorbij. 
Ze werken als spiegel-momenten om stil te staan bij je eigen verhaal en thema's. Je krijgt inzicht in je eigen 'hero's journey'. Je komt erachter wat jij nog wil neerzetten.