Verhalen als ontwikkelingstool

WAARSCHIJNLIJK HEB JE AL MEER DAN EENS ERVAREN DAT ALLES START EN EINDIGT MET JE PERSOONLIJKE VERHAAL.

Leiderschap gaat over richting geven, aan je leven en werk. Storytelling gaat over hoe je dat uitdraagt. Krachtiger in jouw verhaal staan, leidt tot sterker natuurlijk leiderschap waardoor je beter jouw plek kan innemen in jouw organisatie, als medewerker, als partner, als vriend. 

Alles is een verhaal. Het verhaal geeft betekenis en houvast. Het op een authentieke manier inzetten, zorgt voor een emotionele verbinding. Verhalen nodigen uit tot dialoog omdat ze betekenis geven aan de realiteit waarin we zitten. Niet vreemd dus dat verhalen een belangrijk instrument zijn bij ontwikkelings- en veranderingswerk.

Ook je lichaam en stem zijn kostbare sleutels. Ze zijn de spiegels van je persoonlijkheid. Ze brengen je bij je innerlijke bron, bij jezelf én bij elkaar. Je stem en je lichaamstaal zeggen soms meer dan woorden. 

Hoe zet je jouw energie, je taal en je stem in als verbindende factor in jouw leven en werk? Wat is jouw grondtoon? Wat is je natuurlijke beweging? Hoe vrij ben je in je spreken en bewegen? Welke klank en beweging is jou zo vertrouwd dat je er niet over hoeft na te denken? Wat resoneert? Wie trilt er mee met je verhaal? Hoe groot rijkt de rimpeling op het water? 

Je BegeleideR, raf stevens

Als narratieve begeleider en mentor ondersteunt Raf iedereen die meer helderheid wil rond het persoonlijke verhaal. Als story adviseur begeleidt hij bedrijven en organisaties om hun purpose-driven aanpak om te zetten naar een inspirerend verhaal. Host van de succesvolle Story Club Podcast, een interviewreeks rond leiderschap. Co-host van de audioreeks Het Innerlijk Behang. Co-founder en maker bij Achter de Maan Media. Auteur van 3 boeken: No Story, No Fans, Sterke Verhalen, Sterke Leiders, en Raak!